Books

  بوی دهان گنجشک

١٤٠٠

چاپ دوم |مجموعه ناداستان | انتشارات آهنگ قلم

این مجموعه در قالب ٢٧ ناداستان و روایت، نگاهی دارد به زندگی شخصیت هایی که در کودکی نویسنده نقش داشته اند و این جا در زمان و موقعیتی دیگر، مشغول نظاره سرنوشت خویش اند و شادکامی و خوشبختی آن ها در پذیرش تنهایی و جبری است که آن ها را احاطه کرده است: پدربزرگی که ساعت های طولانی در جشن تولد هشتاد و نه سالگی اش در اتاق انباری حبس می شود تا سر موقع به جشن آورده شود اما فراموشِ خانواده می شود تا به جمع مهمانان بپیوندد، ننه رضا که همه دل مشغولی روزانه اش مراجعت پیاده به توالت عمومی محله و بازگشت به خانه است تا به این ترتیب تمام ساعات یک روز را سپری کند، ولد که تمام جوانی اش را روی رود کارون خوابیده و جایی جز آن جا برای زندگی ندارد، لاوی و گوهر که هر روز با یک بیوک اسکای لارک شکلاتی پنچر خیابان های جدید مشهد را زیر پا می گذرانند؛ این ها بخشی از آدم های این مجموعه اند

کیارنگ علایی در بخشی از مقدمه کتاب آورده است: داستان کوتاه و هر آن چه حول آن است همیشه برای من مأمن سه چیز بوده؛ یکی تحمل هولناکی جهان (جهانی که بیرحمانه مشغول ویرانی توست)، دیگر به خاطر عبور از اندوهی که از پس هر فقدان تجربه می کنیم و با نوشتن است که بار آن را می اندازیم روی دوش کلمات. وقتی آدم اندوهی دارد، همه چیز جهان طور دیگری است؛ یک جور غریبِ خوب. سوم آن که عمومی کردن خاطره ای شخصی از مادربزرگ، همسایه یا همبازی کودکی، مزه مزه کردن دروغی شیرین است؛ «او دیگر وجود ندارند» و تو اصرار داری در عمل داستانی حفظ شان کنی و بگویی این جا هستند، نفس می کشند و وجود دارند. آدم هایی که مهم ترین حقیقت شان حالا دیگر غیاب است اما نهایتا می توانند در روایت به یک نشانه زبان شناختی بدل شوند

بوی دهان گنجشک هجدهمین کتاب کیارنگ علایی در حوزه ادبیات داستانی، عکاسی و ترجمه است که چاپ دوم آن توسط انتشارات آهنگ قلم، در قطع رقعی، ١٦٤ صفحه، به شمارگان ١٠٠٠ نسخه و قیمت ٤٠ هزار تومان منتشر شده است

  عکس به مثابه هنر معاصر

1399

ترجمه | نشر حرفه هنرمند

در این کتاب که هفدهمین کتاب کیارنگ علایی است، به شکل‌های مختلف توسعه عکاسی در هنر معاصر از ژانر پرتره تا شاخه استیجد پرداخته می‌شود و در خلال معرفی فشرده و متعدد مجموعه های عکاسان معاصر، از عکاسی به عنوان رسانه‌ای مهم برای انتقال فرهنگ و تمدن یاد می‌شود. کتاب در 184 صفحه، 7 فصل و 1 ضمیمه رنگی به موضوعاتی چون: روایت و داستان سرایی در عکاسی، چیدمان های میکس مدیا، دست کاری در طبیعت، رویکردهای برخاسته از هنر مفهومی، کارکرد عکاسی فاین آرت در دوران معاصر و تغییر موضع عکاسی از اوایل دهه 1970 به این سو می‌پردازد
این کتاب که تاکنون به ده زبان دنیا منتشر شده، مرجعی فشرده و موجز برای آشنایی با روند عکاسی در دوران معاصر است و ضمن ارجاعات تاریخی به پیشینه شکل گیریِ نحله‌های دوران مدرن، به تغییر موضع عکاسی در مقابل رویه سنتی حاکم در قرن گذشته می‌پردازد
کیارنگ علایی در بخشی از مقدمه کتاب نوشته است
«عکاسی معاصر همواره عبارتی جذاب اما الکن و مبهم بوده است، کمبود منابع تحقیقاتی و بحث‌های مستدل در این زمینه به همراه راه نیافتن این مضمون در طرح درس‌های مالوف دانشگاهی، هیچ گاه عطش علاقه‌مندان جدی این حوزه را سیراب نکرده است. سهم ناچیز این جریان در جشنواره‌ها و کمبود نمایشگاه‌های هنر معاصر در کشور ما بر ابهام آن افزوده است و سلیقه عمومی به سمت حوزه‌هایی گرایش داشته که محصولات دوران مدرن در ساخت آن دخیل بوده‌اند. همیشه فکر کرده ام گذر از دوران مدرن در عکاسی، به کنار زدن نقش مولف گونه عکاس انجامیده، اما گسست کامل از دورانی که عکاسی قاطعانه و مصرانه کوشید خصوصیات اصلی خودش را برجسته کند و بیش از همیشه شبیه خودش رفتار کند، نه تنها به میدان دادن به مفاهیم جدیدی برای قرار گیری در لباس و قامت عکاسی انجامید، که نیت‌مندی عکاس در پرداختن به این دسته از موضوعات که قبل تر وجاهت لازم را برای عکاسی نداشت، دارای اهمیت فوق العاده‌ای شد و رابطه ماهوی عکاس با موضوعاتش محلی برای ارجاع به تصویر و بازشناسی نشانه ها و شناخت رمزگانی شد که امروز به تصویر، زندگی جدیدی بخشیده اند.»

  کتاب نقره ای

1398

چاپ چهارم | ترجمه | نشر حرفه هنرمند

 کتاب نقره ای در یکصد و نود و دو صفحه به روایت تاریخ عکاسی جهان می پردازد و دارای سرفصل هایی چون: نخستین عکس های چهره، پیدایش عکاسی مطبوعاتی، مستند گرایی، حقیقت طلبی، مکاتب دوران مدرن، عکاسی به عنوان رسانه دیداری، پیشگامان توسعه عکاسی و جریان های اخیر است که در هر فصل به همراه جزییات فراوان و شرح نگاری تاریخی به آن پرداخته شده است
کیارنگ علایی در مقدمه کتاب نوشته است: «اگر تاریخ را حرکتی هدف‌مند در تبدیل پندار انسانی به مفاهیم بدانیم آن گاه باید گفت تاریخ عکاسی سرشار از عناصر غیر قابل انتظاری است که وجد ما را نسبت به سرنوشت عکاسی در طول دو قرن گذشته بر می‌انگیزد. دیدگاه‌های مختلفی مبتنی بر واقعه و یا ایده هر یک به شکل مستقلی به این شرح تاریخی جذابیت می‌بخشند، ولی همه این بررسی‌ها جمله‌گی یک هدف بزرگ را گوشزد می‌کند و آن اعتبار بخشیدن به نگریستن است؛ جدالی ازلی ابدی با آلزایمر لحظه ها، مکان‌ها و اشیا، توجه عاشقانه و صبورانه به جزییات؛ شاید عکاسی همین باشد.»
ویلفرد بتس این کتاب را بررسی ابعاد تاریخی و سبک شناسی عکاسی به زبان ساده می‌داند و معتقد است این کتاب می‌تواند شکاف میان تحقیقات تخصصی و کتاب‌های جیبی را پر کند و برای کسانی که قصد مقایسه تطبیقی احوالات تاریخ عکاسی را دارند، سودمند باشد.
چاپ چهارم «کتاب نقره‌ای» توسط نشر حرفه هنرمند، به شمارگان هزار نسخه و قیمت چهل و هشت هزار تومان منتشر شده است 
 

  وضعیت چهارم

1397

کتاب عکس | نشر حرفه هنرمند

وضعیت چهارم مجموعه آثار کیارنگ علایی از گیلان، توسط انتشارات حرفه هنرمند منتشر شد.
مهدی مقیم نژاد استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه هنر تهران در دیباچه این کتاب نوشته است: «تصاویر این کتاب محصول مکث‌های عکاس در رویه‌ای پرسه زنانه‌اند. جست‌وجویی هدفمند برای راه یافتن به خلوت قلمروی که آشکارا از آن هنرمند نیست اما او را با فاصله در خود می پذیرد. عکاس در این مجموعه عمدتاً نگاهی تأمل گرا به دنیای پیرامون دارد اما این نگاه گاه تند و ناگهانی است و گاه همراه با سکون و سکوت. گاه در صدد یافتن لحظه‌ای دقیق است، گاه در صدد بازآفریدن آن و گاه نیز بی اعتنا به هرگونه زمان‌مندی عکاسانه. در همین شرایط اما، عکس‌های این کتاب در همه حال توان شکل دهی به طرح واره‌های بصری جذاب را دارند. نکته‌ای که همچون میلی طولانی و غریزی در سراسر کارنامه کیارنگ علایی قابل ردیابی است. شکلی از مهارت و هوشمندی در خلق جلوه‌های تصویری که نه تنها دوربین او را به سمت  الگوهای  شکلی تازه و مؤثر می‌کشاند، بلکه ترازِ عکس ها را نیز در وضعیت شمایلی بسیار بامعنایی نگه می دارد. به بیان دیگر، یکایک تصاویر این کتاب نه تنها درکار خلق یا طرح صورت های شمایلی‌اند بلکه خود نیز می توانند به شمایل‌هایی تکرارپذیر و مورد علاقه بدل شوند.»
کتاب به صورت دو زبانه، به طراحی گرافیک رضا باباجانی منتشر شد و در روز 28 دی 1397 در پروژه های آران تهران رونمایی شد، در مراسم رونمایی، «مصطفی مستور» به سخنرانی درباره کارهای کیارنگ علایی پرداخت.

  نمادها و نشانه ها

1396

چاپ سوم | نشر پرگار | ترجمه

این کتاب تالیف ت.ا.کنر و ترجمه «کیارنگ علایی» است. کتاب در شش بخش به بررسی معانی پنهان نمادها در هنر، معماری، محیط زیست، قدرت، اسرار، رنگ ها  و اعداد می پردازد و به بازشناسی نمادهای پنهان در بخشی از آثار هنری دوره های باروک، رمانتیک، رنسانس و قرون وسطا می پردازد.
این کتاب درباره انتقال معانی علائم، نشانه‌ها و نمادها است. نمادهایی که حاصل پیوند یک یا چند نوع تجربه، فرهنگ و دانش بشری است و اگرچه در گذشته‌های دور ریشه ‌دارند، اما  بخشی از تجربه های روزانه انسان به شمار می‌روند و زمینه‌ای  برای درک بهتر فرضیه ها و یافته ها را فراهم می‌سازند، چرا که نمادها قادر به انتقال پیامی صحیح میان اقوام مختلف با وجود تضاد فرهنگی میان آن ها هستند. اساس پدیدار شدن نمادها و تکرار آنها در فرهنگ های مختلف، معنابخشی به تصورات آدمی است. نمادها در سامان بخشیدن به زندگی، بیش از حد تصور توانایی دارند. نماد ها در تمام وقایع ساده زندگی و امور درونی انسان جریان دارند و آشنایی با آن ها درک بهتری از این هستی پیچیده را فراهم می سازد. نمادها نشانه هایی هستند که به شکلی گسترده مورد قبول عموم مردم از فرهنگ های مختلف اند و از این بابت که شکلی از تفکر بدون کلمه و گفتار هستند، قابل توجه و تامل اند. از طرف دیگر مطالعه نمادها، پیوندهای دیرین انسان را با طبیعت، اساطیر و باروهای دینی گوشزد می کند.» چاپ دوم این کتاب در 160 صفحه رقعی و شمارگان 1000 نسخه توسط انتشارات «کتاب پرگار» و به طراحی گرافیک «سعید مزینانی» منتشر شده است.

  نیمه تراوا

1395

کتاب عکس | نشر فرهنگ ایلیا

«نیمه تراوا» مشتمل بر 51 عکس از کیارنگ علایی با رویکرد مستند گرایانه و هنری است که با مقدمه مایکل کنا عکاس شهیر انگلیسی توسط انتشارات فرهنگ ایلیا منتشر شده است.
«مایکل کنا» در بخشی ازاین مقدمه گفته است:« کیارنگ علایی در پروژه ای دو ساله به شناخت و عکاسی از استان گیلان پرداخته است و با زبان و وصفی شاعرانه زندگی روزمره مردمان و ساکنان مناطق دور دست و روستایی آن دیار را به تصویر کشیده است. عکس های او علیرغم زیبایی، درون مایه ای تلخ دارند و از این منظر که به پرسش درباره ماهیت زندگی انسانی می پردازند، فقط یک ثبت مستقیم و بی واسطه از واقعیت نیستند. بی تردید کیارنگ به خوبی توانسته است  با محیط و اجتماع ارتباطی نزدیک برقرار کند که بدون شک اگر چنین نبود وی هرگز قادر به ثبت مشاهداتی صمیمی و پر احساس نبود، زیرا اعتماد متقابل لازمه آشکار چنین کاری در این اندازه و کیفیت است. به عنوان بیننده ای که از دور فقط نظاره گر عکس هاست می توانیم دنیایی متفاوت از آنچه خود ساخته ایم را تجربه کنیم. عکس های کیارنگ امکانی است تا بیش از پیش به جایگاه خود در جهان هستی بیندیشیم و خود بر آنچه مشاهده می کنیم تاثیر گذاریم و یا در آن دخل و تصرف کنیم. این عکس ها تلنگری است که بیننده را به عنوان یک فرد و عضوی از جامعه ای بزرگ با این پرسش مواجه می کند: آیا توانسته ایم در کنار تعاملات و  مناسبات اجتماعی به بهترین شکل زندگی خود را بسازیم؟ آثار کیارنگ و پرسش های اساسی که این عکس ها در باب زندگی مطرح می کنند، قابل تامل اند».
کتاب به صورت سه زبانه – فارسی، فرانسوی و انگلیسی – به طراحی گرافیک سعید مزینانی منتشر شد و در روز 21 دسامبر 2016 در گالری دولاووت پاریس واقع در منطقه 75012 رونمایی شد.

  سایه وی است

1394

کتاب عکس (مشترک با نعما محمدیان روشن و امید سریری) | نشر آهنگ قلم

سایه وی است
نویسندگان و عکاسان: امید سریری، کیارنگ علایی، نعما محمدیان روشن
تعداد صفحات: 112 صفحه
قطع: 16-18.5 سانتیمتر، هارد کاور
تیراژ: 1000
نوبت چاپ: اول- 1394
انتشارات: آهنگ قلم
قیمت: 20000 تومان
سایه وی است دربرگیرنده ۴۲ عکس از: «امید سریری، کیارنگ علایی و دکتر نعما محمدیان روشن» با طراحی گرافیک آریا کسایی است. عنوان کتاب ملهم از غزل شماره ۲۱۴۷ مولوی در دیوان شمس است.
کتاب با یادداشت هایی درباب عکاسی موبایلی به قلم عکاسان کتاب آغاز می شود.

  من دور بودم

1394

کتاب عکس | نشر آهنگ قلم

این کتاب دربرگیرنده نوزده اثر از کیارنگ علایی در زمینه مستندنگاری گیلان است و عکس های این کتاب از خلال محله های رشت تا مناطق بکر ماکلوان، پل کربی آستانه، کوچی چال، لارچشمه، ماسوله، کیاشهر و شفت عبور می کنند.
مقدمه این کتاب به قلم «کورش ادیم» نگاشته شده و در بخشی از آن می خوانیم:« آن چه در عکس های این مجموعه حس شاعرانگی را در مخاطب برمی انگیزد، جداماندگی و تلاقی تنهایی و نابیانگری است؛ حرف های ناگفته ای که بیان ناشده به اشتراک گذاشته می شود. بنابر این اگر از منظری روانجغرافیا کاوانه به وجوه پنهان/آشکار برخی از عکس ها بنگریم، کیارنگ علایی با تنهایی اش در جغرافیای مه و باران و جنگل و دریای شمال، تنهایی و غربت خاطره را کادرهایی منفرد و مربوط فراهم می آورد»
ناشر: آهنگ قلم
طرتح گرافیک: سعید مزینانی

  سوی آبی بادها

1393

ترجمه | انتشارات حرفه هنرمند

این کتاب به یکی از بحث‌برانگیز‌ترین عکاسان معاصر جهان که سنت‌شکنی‌های خاص خود را دارد یعنی رینکو کاوائوچی می‌پردازد. کیارنگ علایی در برگردان این کتاب از پنج کتاب چشم‌ها، گوش‌ها (رینکو کاوائوچی)، منتخب هایکو (کور ون‌دن‌هویول)، هایکو (ناهاکو تاواراتانی)، نوشتن روی آسمان (کنت ریکسراس) و راه جوانگ دزو (توماس می‌رتون) بهره گرفته است.
کتاب در چند بخش، نگاهی شاعرانه به آثار این عکاس معاصر ژاپنی را در بر می‌گیرد. دنیای عکاس ۴۱ ساله ژاپنی چرخه‌ای از روابط را نشان می‌دهد. چرخه‌ای از انسان، طبیعت و روابط میان آن. برخورد او با این موضوع‌ها کاملا حسی است و ترکیب‌های او که به صورت عامدانه‌ای در کادر مربع شکل گرفته‌اند باعث شده تا موضوع‌های بسیار پیش پا افتاده و کم اهمیت که هیچ نگاهی را بسوی خود بر نمی‌تاباند، مورد توجه عکاسانه او قرار گیرند و این سوال را در ذهن ایجاد کنند که براستی چرا عکاس در برابر این موضوعات کم جذبه ایستاده است؟
***
سوی آبی بادها
ناشر:حرفه هنرمند
تعداد صفحه: ۱۶۰ صفحه
قیمت: ۱۶۵۰۰۰  ریال
چاپ: تهران، ۱۳۹۳
شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه
نوع جلد: شومیز
شابک: ۳-۲۷-۵۷۵۹-۶۰۰-۹۷۸
قطع: رقعی

  پرده دوم اتفاق

1393

کتاب عکس | نشر آهنگ قلم

 عکس های این کتاب اشاره ای است به مفاهیمی که برای انسان، ارزش به حساب آمده و عزیز شمرده می شوند
نجوای آرامی است که آرایه های ظاهری و کلامی را بر پیکر و پیشانی نمادهای آرمانی جامعه انسانی محکوم می کند.
عکس های این کتاب به آن دسته از نمادهای فرهنگی می پردازد که اگرچه معنابخش زندگی انسان اند، اما افسوس که گاهی جنبه تزیینی به خود گرفته و انسان، تنها به بزک کردن آن ها اکتفا می کند و ظواهر امر را جشن می گیرد.
مجموعه ی پیش رو یادبودی برای تجلیل از گمشدگان در تاریکی هاست؛ در صدد نورافکنی بر مسیر رو به جلو بوده تا هراس ناگزیر از یاد بردن شان را قابل تحمل کند.
دعوتی است برای دوباره بر مسند نور نشانیدن اسطوره های انسانیت که حقیقت ناب شان به نیستی و فراموشی گراییده است.
 
***
پرده دوم اتفاق
ناشر: آهنگ قلم
طراح جلد: آریا کسایی
صفحه آرایی: سعید مزینانی
تعداد صفحه: ۴۰ صفحه
قیمت: ۱۰,۰۰۰ ریال
۱۳۹۳،شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه
نوع جلد: شومیز
شابک: ۰-۰۹۴-۲۲۵-۶۰۰-۹۷۸
قطع: خشتی

  پرسه درحوالی زندگی

1392

عکس نوشت (مشترک با مصطفی مستور) | چاپ سوم | نشر چشمه

این مجموعه به دنبال توصیف عکسها نیست، که توصیف اثر هنری – حتی با متنی هنری – نه تنها دشوار، که در نهایت بیهوده است. کوشیده­ایم مجموعه­ای عکسهای روایی را گرد آوریم، تا به نیروی کلمات در براق کردن و ابدی ساختن لحظه­های جاری درون آنها کمک کنیم. روایت­ها و عکسها اگر چه در این اثر با هم در آمیخته­اند، اما هر دو هویت مستقلی دارند. عکس و متن، هر دو می­کوشند تا موقعیتی ساده و پیش پا افتاده را چنان چراغانی کنند تا جذاب و با شکوه در نظر آید
***
پرسه در حوالی زندگی
نویسنده: مصطفی مستور
انتخاب عکس: کیارنگ علایی
ناشر: نشر چشمه و نشر رسش
تعداد صفحه: ۸۵ صفحه
قیمت: ۲۵۰,۰۰۰ ریال
چاپ: پنجم، تهران، ۱۳۹۲
شمارگان: ۱۷۰۰ نسخه
نوع جلد: گالینگور
شابک: ۹۷۸-۹۶۴-۸۰۴۹-۳۶-۷قطع: خشتی

  کاغذ و آینه

1391

ترجمه | چاپ سوم | انتشارات حرفه هنرمند

کاغذ و آینه به مرور تاریخ عکاسی می‌پردازد و از بخش‌های متنوع و گوناگونی تشکیل شده که دقت ناشر و مترجم را بر مصور کردن مباحث فشرده این کتاب نشان می دهد. نکته دیگر ضمیمه کرونولوژی این کتاب است که در ۱۵ صفحه به مرور اتفاقات مهم سال‌های ۱۷۹۸ تا ۱۹۹۶ می‌پردازد، از نخستین آزمایش‌های تثبیت عکس‌های حاصل از کمرا آبسکیورا تا نخستین دوربین دیجیتال کاسیو در این کرونولوژی مورد توجه قرار گرفته است.
کاغذ و آینه با تقسیم بندی زمانی تاریخ عکاسی به هشت فصل، رویدادهای مهم پیش از سال ۱۸۳۹ تا اتفاقات و جنبش‌های سال‌های ۱۹۶۵ تا امروز را مورد بررسی و معرفی قرار می‌دهد:
تلاش‌های نخست در ثبت تصویر، عکس‌های اولیه روزنامه نگاری، پیشگامان عکاسی رنگی، عکاسی صریح، فتو مونتاژ و فتوگرام، گسترش عکاسی مطبوعاتی، دوران شکوفایی پرتره، عکاس به مثابه مولف، عکس‌های چیدمانی شده و جریانات اخیر گزیده‌ای از سرفصل‌های این تاریخچه فشرده عکاسی‌اند.
***
کاغذ و آینه
ناشر:حرفه هنرمند
تعداد صفحه: ۱۶۶ صفحه
قیمت: ۷۰,۰۰۰ ریال
چاپ: دوم، تهران، ۱۳۹۱
شمارگان: ۲۷۰۰ نسخه
نوع جلد:شومیز
شابک:۹۷۸-۶۰۰-۵۷۵۹-۰۷-۵
قطع: رقعی

  حتی وقتی نمی دانیم

1391

کتاب عکس | نشر آهنگ قلم

این کتاب دربرگیرنده مجموعه عکس «حتی وقتی نمی‌دانیم» است که در شهریور ۱۳۹۱ به مناسبت نمایش آثار در گالری طراحان آزاد تهران منتشر شده است. کتاب دو زبانه است و از یادداشت‌ها و تحلیل‌هایی بر مجموعه به نوشته «شهریار توکلی» و «دکتر واقف کاشفی» برخوردار است.
 
***
حتی وقتی نمی دانیم
ناشر:آهنگ قلم
تعداد صفحه: ۴۸ صفحه
قیمت: ۵۰,۰۰۰ ریال
شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه
نوع جلد:شومیز
شابک:۹۷۸-۶۰۰-۲۲۵-۰۵۶-۸
قطع: رقعی
 

  یک شرجی آرام

1390

کتاب عکس | نشر آهنگ قلم

در این کتاب هم چون آثار پیشین «کیارنگ علایی» آدمیان حضور نادری دارند و در این حضور نادر، آنچه البته پر رنگ‌تر و نمایان‌تر است؛ حضور «زن» است. شکی نیست که عکس‌های این کتاب مجموعه‌ای در موضوع «زن» نیستند، اما همین خصوصیت در بررسی فیگور زن در آثار هنری شاید موثر‌تر باشد.
 
***
یک شرجی آرام
ناشر:آهنگ قلم
تعداد صفحه: ۴۸ صفحه
قیمت: ۵۰,۰۰۰ ریال
شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه
نوع جلد:شومیز
شابک:-۹۷۸-۶۰۰-۲۲۵-۰۳۷-۷
قطع: رقعی
 

  جایی دورتر

1388

کتاب عکس | نشر آهنگ قلم

تمامی عکس‌های کیارنگ علایی در این کتاب دستاوردی ست از سفر. سفری حاصل از تمنای یک مسافر. در این سفر، مسافر به عنوان بخشی از وجود مولف، به فتوح و گشایش دنیای خویش دست می‌زند و هم زمان خود به عنوان مرزهای دنیای خویش ظاهر می‌شود.
 
***
جایی دورتر
ناشر:آهنگ قلم
تعداد صفحه: ۴۸ صفحه
قیمت: ۵۰,۰۰۰ ریال
شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه
نوع جلد:شومیز
شابک:۹۷۸-۹۶۴-۰۴-۰۶۵۰-۲
قطع: رقعی

  شفا در میان ما نفس می کشد

1388

مجموعه داستان | انتشارات هیلا

كتاب روايتي ساده و صريح از آدم‌ها‌يي است كه جبر زندگي آنها را به وضعيتي استثنايي كشانده است . وضعيتي كه در آن « تنهايي » مثل يك موجود دوست‌ داشتني در لحظه‌ لحظه زندگي‌شان حضور دارد . اين تنهايي گاهي معشوقي است دلفريب و گاه خاطره‌اي است دور و محو از روزگار سپري‌شده . زنان تنهاي اين داستانها در جستجوي روح گمشده زندگي‌شان به همه چيز چنگ مي‌اندازند و گاهی براي دمي نفس كشيدن و رها شدن از روزمرگي ، پناهگاهي بهتر از پشت‌بام آپارتمان‌هاي مسكوني‌شان پيدا نمي‌كنند . به آنجا مي‌روند تا شايد ستاره‌اي را در دوردست آسمان تيره شهر ببیند.
***
شفا در میان ما نفس می کشد
ناشر: ققنوس
تعداد صفحه: ۸۰ صفحه
قیمت: ۱۷۰۰۰ ریال
چاپ: ۱۳۸۸
،شمارگان: ۲۴۰۰ نسخه
نوع جلد: شومیز
شابک:۹۷۸۶۰۰۹۰۶۵۲۵۷
قطع: رقعی

  هایکو هر جا بخواهد می وزد

1387

ترجمه | جاپ سوم | نشر آهنگ قلم

تمام تلاش هایکو ستایش صمیمانه طبیعت است. برای او آموزگاری بزرگتر از طبیعت نیست و نیروی او از منبع تمام نشدنی طبیعت سرچشمه می گیرد.
هایکو به نگاه کردن عمیق، پر حوصله و بلندمدت به جزییات ساده زندگی می ماند؛ این که برای دریافت معانی، راه دوری نرویم. معانی همین جا است؛ کنار فلسفه ساده اشیا.
 
***
هایکو هرجا بخواهد می وزد
ناشر: روزآمد
تعداد صفحه: ۱۱۶ صفحه
قیمت: ۲۰,۰۰۰ ریال
چاپ: سوم، تهران، ۱۳۹۱
شمارگان: ۲۷۰۰ نسخه
نوع جلد:شومیز
شابک:۹۷۸-۶۰۰-۵۷۵۹-۰۷-۵
قطع: رقعی

  شب هزار و یکم

1387

گردآوری داستان | کانون هنرمندان خراسان

داستان، این سنگواره زیبا و پر نقش و نگار که به دست‌های نویسنده خوش فکر، صیقلی شده و تراش خورده، از حقیقت گم شده‌ای سخن می‌گوید که پشت هزار پرده زندگی در حجاب فرو رفته است و صادقانه می‌کوشد حقیقتی تاریخی را بازآفرینی کند، یا حداقل آنکهعناصر از هم جدا افتاده هستی را به هم وصل کند و زنجیری شود میان رشته‌های بیگانه و غربت گرفته زندگی.
این کتاب، بی‌هیچ ادعایی صدای نویسندگان معاصر ایرانی است که از گوشه و کنار این سرزمین در پی تکثیر خویش در مخاطبند.
این داستان‌ها برترین‌های ادبی یک سال نیستند، که بهتر است آن‌ها را داستان‌هایی متناسب با قالب «داستان کوتاه» بدانیم که به درستی در ظرف خود قرار گرفته‌اند و «جهان داستانی»شان برقرار است
***
شب هزار و یکم
گردآوری: کیارنگ علایی
ناشر:کانون هنرمندان خراسان
تعداد صفحه: ۱۷۶ صفحه
قیمت: ۷۷۰,۰۰۰ ریال
چاپ: مشهد۱۳۸۷
شمارگان: ۲۷۰۰ نسخه
نوع جلد:شومیز
شابک: ۶-۲۴۸۹-۰۴-۹۶۴-۹۷۸
قطع: رقعی

  طبیعت زنده چند بانو

1385

مجموعه داستان | چاپ دوم | نشر رسش

داستانهای مجموعه ده برش از زندگي اند: حكايت دردها ، حقارت ها و تنهايي بانوان بي رمقي كه ترجيح مي دهند در سكوت به دور دستها خيره شوند و تلاش مي كنند در اندوه كسالت آور زندگي، آرام و منطقي با دشواري ها كنار بيايند.
همان دشواری ها و مصائبی كه شايد آرزوهاي فروخورده ، ساده و مشترك تمام آدمهايي باشد كه در تاريكي ترسها ، افسوسها و نااميدي ها گم مي شوند.
***
طبیعت زنده چند بانو
ناشر: رسش
تعداد صفحه: ۸۸ صفحه
قیمت: ۲۰,۰۰۰ ریال
چاپ: دوم، اهواز،
۱۳۸۷،شمارگان: ۱۷۰۰ نسخه
نوع جلد: شومیز
شابک:۹۶۴-۸۰۴۹-۴۲-۴
قطع: رقعی

  باد در یک خیابان مستقیم

1381

مجموعه داستان | انتشارات پیام امروز

کتاب برخوردار از ده داستان کوتاه است که بدون ارائه نقشه کلی و جامعی اززندگی شخصیت ها، به توصیف موقعیت های خاص و برش هایی از زندگی آن ها اشاره می کند. آدم های این ده قصه سرنوشت های مشترکی دارند و به این دلیل در این مجموعه، کنار هم قرار گرفته اند. کتاب به جا ماندن آدم ها در خاطرات گذشته شان اشارات مستقیم دارد
***
باد در یک خیابان مستقیم
ناشر: پیام امروز
تاریخ نشر : ۱۳۸۱/۰۴/۱۰
قیمت: ۲۰,۰۰۰ ریال
قطع : رقعی
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۱۲۰
شمارگان : ۲۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۵۷۰۶-۲۲

www.kiarangalaei.com
© 2023 All Rights Reserved. Kiarang Alaei | Development By : sinam