عکس: تایرون سایو
قرنطینه به همان اندازه که می تواند قاتل خاموش روابط عاطفی باشد، به رشد و دگرگونی این روابط نیز کمک خواهد کرد، چرا که انزوا و محدودیت های خودخواسته در مدت زمان طولانی می تواند به مبارزات بزرگ روحی برای بازگرداندن پایداری به زندگی و در نتیجه هم دلی بیشتر میان دو نفر منتج شود. در واقع می شود گفت بد نیست از شرایط کرونا به نفع خودمان استفاده کنیم و از دوران اپیدمی، به عنوان دوره ای مهم در بازشناسی روابط عاطفی مان یاد کنیم. از آن جا که تحقیقات علمی نشان داده تاثیر رویدادهای منفی چند برابر رویدادهای مثبت در زندگی روزمره است برای حفظ روابط عاطفی (چه در حضور و کنار هم/ چه در فاصله جبری از هم در روزهای قرنطینه)، قانونی وجود دارد به نام «قانون چهار». این قانون بر این باور است: حداقل چهار چیز خوب برای غلبه بر یک چیز بد لازم است. چیزهای زیادی می توانند در این چارچوب تعریف شوند، اما به عنوان مثال محققان چه چیزهایی را در این روزها پیشنهاد می کنند؟
یک/ عکس های قدیمی خود را با هم به اشتراک بگذارید. نوستالژی ضمن بالا بردن روحیه، ما را در ارتباط با زمان ها و آدم هایی قرار می دهد که ممکن است کنارمان نباشند. نوستالژی، زندگی را دارای استمرار و معنا جلوه می دهد و این می تواند خستگی و اضطراب حاصل از اخبار منفی را خنثی کند. وقتی عکس های قدیمی خود را به اشتراک می گذارید، این پیام را به معشوق تان می دهید که خاطرات مشترک تان، تنها گنجینه قابل اتکا در این روزها هستند و لحظه هایی که با هم ساخته اید، اهمیت دارند.
دو/ همدیگر را تحسین کنید. کارهای مثبت همدیگر را بزرگ کنید و به روی هم بیاورید: فرقی نمیکند این کار، پختن غذایی خوشمزه باشد یا نوشتن مقاله ای علمی یا موفقیت در یک بازی کامپیوتری.
سه/ به جای تلاش برای شریک عاطفی «کامل» بودن، اشتباهات ابتدایی خود را در ارتباط کاهش دهید. مثلا و مهم ترینش: عکس العمل های منفی خود را که موجب بروز بحث و اصطکاک می شود برای مدتی کنار بگذارید، به خصوص و مهم تر از همه: در قرنطینه همدیگر را سرزنش نکنید. اگر نمی توانید خطاهای همدیگر را نبینید و همیشه کمترین اشتباه یارتان را می بینید، این روزها حداقل تظاهر کنید که آن خطا را ندیده اید.
چهار/ با هم معامله نکنید و از مقابله به مثل پرهیز کنید. دروغ گفتن در برابر دروغ شنیدن، خساست در مقابل خساست و هرگونه مقابله به مثلی، اختلافی کوچک را به جنگی بزرگ بین دو نفر تبدیل می کند. جمله معروفی می گوید: اگر پشت مرا خراش دهی، من هم پشتت را خراش می دهم، اما اگر یک چشم مرا جلب کنی، من هر دو چشمت را جلب می کنم.