Articles

  اندر حکایت کلاس های آنلاین دانشگاه

افتاده ایم ته چاهی. بی طناب و قلاب.

تاريخ : پنجشنبه ۱۳۹۹ اول خرداد

  عبور از کرونا | 12

نظم فضیلتی است، قانون مندی کیفیتی برتر، اما در فوتبال چه آدم ها دیده ام که بدون فضیلت، به قدرتی شگرف می رسند

تاريخ : سه شنبه ۱۳۹۹ سي ارديبهشت

  عبور از کرونا | 11

تولید واکسن به چهار حلقه وابسته است: «علم، سرمایه گذاری، زمان و راستی آزمایی». یکی از موانع مهم در این چرخه، تصمیم گیری سیاست مداران به جای دانشمندان است!

تاريخ : جمعه ۱۳۹۹ نوزدهم ارديبهشت

  همه ما در شکم ماهی گیر افتاده ایم!

همیشه فکر کرده ام دنیا جایی پشت تخیلات ماست...

تاريخ : جمعه ۱۳۹۹ نوزدهم ارديبهشت

  عبور از کرونا | 10

یک بدرود گویی ناعادلانه با قربانیان کرونا، وحشت از مرگ بدهنگام طبیعی بدون هیچ آیین و همراهی.

تاريخ : چهارشنبه ۱۳۹۹ هفدهم ارديبهشت

  عبور از کرونا | 9

عبارت «دوردست اجتماعی» که با افزایش فاصله طبقاتی در جهان به فرهنگ واژگان وارد شده بود، حالا با شیوع کرونا ویروس بیش از گذشته معنای خود را بازشناسی می کند.

تاريخ : جمعه ۱۳۹۹ بيست و دوم فروردين

  عبور از کرونا | 8

ایده نابودی قریب الوقوع زمین به دست چیزی که انتظارش را نمی کشیم، همواره بخشی از ناخودآگاه ما بوده است.

تاريخ : چهارشنبه ۱۳۹۹ بيست فروردين

  عبور از کرونا | 7

چه چیزهایی باعث می شود کرونا را جدی نگیریم؟

تاريخ : جمعه ۱۳۹۹ پانزدهم فروردين

  عبور از کرونا | 6

فقط با اتکا به خودمان می توانیم آدم های کمتری را از دست بدهیم. فرقی نمی کند آن شخص از دست رفته چه کسی باشد؟ بهورز شبکه بهداشت صومعه سرا (رقیه رونقی)، کارمند مدارک پزشکی بیمارستان شفای تاکستان (حانیه عدالتی)، مامای بیمارستان الزهرای رشت (انوشه بیکیان) یا کارمند حسابداری بیمارستان رازی رشت (اسماعیل بخشی پور) و ده ها نام دیگر. همه این هاعضوی از خانواده ما هستند و برای آن ها داغ داریم.

تاريخ : چهارشنبه ۱۳۹۹ سيزدهم فروردين

  عبور از کرونا | 5

چرا ما به پیشگویی نیازمندیم و پیشگویی اساسا با ذهن ما چه می کند؟

تاريخ : سه شنبه ۱۳۹۹ دوازدهم فروردين

  عبور از کرونا | 4

مرگ می تواند چهره زیبایی داشته باشد، مرگ می تواند لباس صورتی به تن داشته باشد و به ما زل زده باشد. مرگ مساله ماست، چرا که مردگان هیچ مساله ای ندارند.

تاريخ : سه شنبه ۱۳۹۹ دوازدهم فروردين

  عبور از کرونا | 3

حالا داریم اضطراب مرگ را تجربه می کنیم و این عکس های خانوادگی مهم به ما چه می دهد؟ این که این جایگاه شایسته مرگ نیست؟ یا این که مرگ، دیگر اتفاقی تصادفی نیست؟

تاريخ : سه شنبه ۱۳۹۹ دوازدهم فروردين

  عبور از کرونا | 2

چرا در این روزها مراقبت و توجه به سالمندان مهم است؟

تاريخ : سه شنبه ۱۳۹۹ دوازدهم فروردين

  عبور از کرونا | 1

چهار چیز خوب برای غلبه بر یک چیز بد لازم است.

تاريخ : سه شنبه ۱۳۹۹ دوازدهم فروردين

  فاین آرت چیست؟

فاین آرت رویکردی است که بیش از هر چیز به برداشت شخصی هنرمند از موضوع و هدف مشخص او که مفهوم سازی از یک موضوع است، باز می گردد.

تاريخ : يكشنبه ۱۳۹۸ پانزدهم دي

  تماشای امر قدسی

تاریخ نگاری عکاسی مشهد پس از انقلاب اسلامی

تاريخ : پنجشنبه ۱۳۹۸ سوم مرداد

  رژه روز کارگر

مردی که پشت چهره شکاک پیرزن مخفی مانده، مرا حریص خود می کند؛ حریصِ دانستن اینکه او کیست. حریص کشف و ضبطش. و عکس از این جا آغاز می شود و مرا به هشت پرتره که در نظامی غیرهندسی در هم تنیده شده اند، دعوت می کند.

تاريخ : جمعه ۱۳۹۷ بيست و هشتم ارديبهشت

  نقدی بر فیلم تمارض ساخته عبد آبست

این برای اولین بار نیست که طراحی صحنه انتزاعی را شاهدیم، بروس نومان در چند دهه قبل با اثر کوریدور روشن سبز فضایی انتزاعی را با هدف تغییر ادراک عمومی ما نسبت به اتاق ارائه کرد، و روبین دون در سال 1998 با طراحی صحنه عروسی فیگارو فضایی اینچنینی خلق کرد. این طراحی صحنه با رنگ های سبز و خاکستری – نظیر آن چه در این فیلم استفاده شده - اگرچه حتی در عکاسی نیز توسط سندی اسکگلند در دهه 1990 به القای فضای متافیزیکی انجامیده است، اما در فیلم تمارض کارکرد دیگری نیز دارد و آن...

تاريخ : شنبه ۱۳۹۷ هشتم ارديبهشت

  عکاسی معاصر ایران و جشنواره‌های دهه ۸۰

نگاه اجمالی و از سر شتاب به وضعیت عکاسی ایران در دهه هشتاد بیش و پیش از هر چیز ما را با تکه های منفصل و جدا افتاده ای روبرو می کند. تکه هایی که اگر چه هریک ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند اما وقتی در یک اسلوب کلی به آن ها می نگریم شمایل منسجمی را به نمایش نمی گذارند و به نظر می رسد این ویژگی ها به صورت ذاتی (ذات عکاسانه) در دل این تکه ها جمع شده اند. قرار گرفتن این تکه ها کنار هم ما را با سوالات و چالش هایی روبرو می سازد که شاید بخشی از آن در چیستی هویت عکاسی معاصر ایران ریشه داشته باشد.

تاريخ : چهارشنبه ۱۳۹۲ چهاردهم اسفند

  زمان،صحنه،شهر

عکاسی مستند در مسیر تکوینی خویش افق های جدیدی را می پیماید، اگرچه در همه این افق ها رویکردهایی مشترک با این هدف وجود دارد که میزان تاثیر گذاری و کیفیت القای مفاهیم عکس مستند بر مخاطب فزونی یابد، اما به واقع لباس جدیدی که بواسطه پیشرفت های روزافزون ابزار عکاسی در این سال ها بر تن عکاسی مستند نشسته، از جهات مختلف قابل بحث و بررسی است.

تاريخ : يكشنبه ۱۳۹۵ سي آبان

  بهشت اینستاگرام، جهنم اینستاگرام

انقلاب عکس های موبایلی نه صرفا زاییده پیشرفت های تکنولوژیک که مدیون تلاش و جهد عکاس برای کم کردن فاصله خود با واقعیت محض زندگی است

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ نوزدهم آذر

  سویه های تاریک و روشن عکاسی موبایلی

عکاسی از طریق دوربین های موبایل تکرار تاریخ است؛ بازگشتی شکوهمند به سال ۱۹۰۰ و عرضه دوربین های یک دلاری برآونی کداک که خیلی ها را شیفته عکاسی کرد و شوق و سهولتی را در خریدارانش ایجاد کرد که الان – با کیفیت حسی مشابه – در بین مصرف کنندگان دوربین های تلفن همراه دیده می شود و به همان اندازه فراگیر است. کنار زدن نیاز به آموزش عکاسی، کنار زدن نیاز به تسلط بر تکنیک و مهم تر از همه این ها سادگی استفاده از ابزار و همه کمک هایی که امروز تکنولوژی به مصرف کنندگان می کند تا بواسطه آن جهان تصویریِ در دسترس ت

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ پنجم آذر

  مینیمالیسم و عکاسی خیابانی

ساختارگرایی، حذف تشریفات نمایش اثر هنری و خلاصه نمایی از جمله این اهداف بودند. مکاتبی چون لومینیسم به خاطر قرابت و همسایگی زمانی با دوران تولد مینی مالیسم بیش از بقیه ادوار متاثر از خصیصه های آن در عکس های چشم انداز بودند، اما دیری نگذشت که مینی مالیسم حضور خود را حتی تا مرزهای عکاسی خیابانی نیز گستراند.

تاريخ : شنبه ۱۳۹۷ هشتم ارديبهشت

  درباره موسیقی فیلم دختر

وقتی فرهاد اصلانی هن و هن کنان پله های سه طبقه خانه قدیمی خواهرش را بالا می آید و صدای نفس هایش را صداگذار در باند اصلی فیلم و روی صداهای دیگر به گوش ما می رساند؛ رستگاری، رهایی و گره گشایی را نزدیک می بینیم: با آن برف یکدست سپید و آرامی که اجازه نمی دهد چشم انداز شهر را بوضوح ببینیم و میل به سرک کشیدن در حال و احوال پدر – که پشت این بارش برفهای درشت، او را بوضوح نمی بینیم – در ما به حسرتی بزرگ تبدیل میشود:

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ سيزدهم فروردين

  نگاهی اجمالی به فیلم فروشنده اصغر فرهادی

تم اصلی فیلم فروشنده «غیاب» است. سویه اصلی آن غیاب اخلاق است، غیاب شرافت، غیاب انسانیت. و سویه پنهان آن غیاب زنی است به نام آهو که هیچ کجای فیلم، او را نمی بینیم، اما در اتاق خواب خود پذیرای ده ها مرد بوده و پیامگیر تلفن اش پر از پیام های صوتی مردانی است که غیابی دیگر در زندگی زناشویی شان، پای آن ها را به این اتاق بازکرده است.

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ بيست و سوم مهر

  یادداشتی بر نمایشگاه عکس های موبایلی خشایار فاضل کاشانی

امروز موبایل به عنوان ابزار نوین ثبت و ضبط وقابع، تصویر جدیدی از رسانه عکاسی ارائه داده است، در این دنیای جدید «همه جایی بودن تصویر» ارزش های سنتی آن را با تردید جدی مواجه کرده و بیشتر از آن که بر زیبایی شناسی سنتی تاکید داشته باشد، بر وجه خبر رسان و سریع الواکنش عکاسی موبایلی به عنوان شاهدی تمام وقت بر جریان زندگی صحه می گذارد.

تاريخ : شنبه ۱۳۹۶ بيست و يکم بهمن

  در باب عکاسی فاین آرت

علاقه مندان به عکاسی، در سال های اخیر عبارت فاین آرت را بارها و بارها می شنوند، زمینه استفاده از این عبارت در فراخوان جشنواره ها، دوسالانه ها و مقاله هایی است که در عکاسی ایران منتشر می شود. اما فاین آرت چیست؟ این یادداشت کوتاه تلاشی است برای توصیف این عبارت غامض و پرکارکرد.

تاريخ : شنبه ۱۳۹۵ يازدهم ارديبهشت

  کار ما نیست شناسایی راز گل سرخ

عکاسی اگر حامل فردیت نباشد عکاس را به بیراهه خواهد برد، ظاهر ساده عکاسی که عموما آن را ماشین کوچکی تلقی می کنند که مسوولیتش فقط ضبط واقعیت است ما را فریب می دهد و نوعی آسانی را در برخورد با عکاسی ایجاد می کند. از طرف دیگر پیوند بلامنازع عکاسی با زندگی روزمره اجازه می دهد بر خلاف هنرهای دیگر هر آدمی حتی بدون داشتن پشتوانه فنی و آگاهی نظری دوربین را رو به موضوعی گرفته و به ثبت عکس بپردازد. ما در هنرهای دیگر سخت گیری شدیدی برای تجربه مدیا داریم، ...

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ بيست و هفتم اسفند

  سید رضا کمال علوی

کمتر درباره مرگ کسی چیزی نوشته ام، با آن که مرگ انسان ها، همیشه مچم را خوابانده است و اگر برای تمام کلمات عالم به تعبیر و مترادفی اندیشیده ام، برای «فقدان» اما، هنوز نتوانستم معادلی بیابم که دلم مثل کودک خردسال مجموعه «پدربزرگ به بهشت میرود» دوآن مایکلز مرگ را عاشقانه و شورانگیز بدرقه کند و از پنجره باز اتاق، پرواز پدر بزرگ را با دو بال کوچک نظاره کند.

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ بيست و هفتم اسفند

  نگاهی به کتاب نمادهای عکاسی قرن بیستم

سال ها است کتابخوان های حرفه ای دنیای عکاسی با نام «محسن بایرام نژاد» به خوبی آشنا هستند. مترجمی که قلمش، برگردانش و نگاهش در بازگردان متون، خیلی بیش از تجربه یک آدم بیست و پنج ساله می نماید و از این بابت باید به این نبوغ و استعداد ذاتی او غبطه خورد و قدرش را در حوزه نشر ایران به خوبی دانست.

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ ششم اسفند

  نگاهی به عکس های کریم ملک مدنی

کریم ملک مدنی در جایی می گوید: « در عرصه هنر عکاسی همواره شیفته بهره گیری از مضامین در تلفیقی ناب و ناگسستنی با فرم بوده ام؛ به نحوی که ارائه موضوع و تجلی فرم در عکس، در ترکیبی زیبایی شناسانه به همسویی و همگونی بی نظیری برسند.»

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ بيست و نهم بهمن

  درباره روبر دوآنوی بزرگ

گرايش به حضور مردم در عكس‌ها، تعاملات روزمره اجتماعي و فرهنگ عامه هميشه از جذاب‌ترين مولفه‌هاي عكاسي مستند اجتماعي بوده است و اين عكس‌ها به دليل قرابت فراوان‌شان با جريان زندگي از نوعي صراحت و صداقت ذاتي برخوردار بوده‌اند كه اين خصوصيت باعث جذابيت اين عكس‌ها در اذهان مخاطبان مي‌شود.

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ هشتم بهمن

  نقدی بر نمایشگاه ماسوله؛ عکس های ساسان مویدی

اگر به زعم «رابرت کاپا» حقیقت بهترین تصویر و بهترین تبلیغ باشد، باید گفت عکاسی مستندگرایانه نمونه متعالی قابل مطالعه در مورد زندگی انسان در دوره های مختلف است. عکس مستند ذاتا خودبیانگر است، و با بی واسطه گی در خدمت بیان واقعیت قرار می گیرد. ادراک عکس مستند بر اساس اطلاعات عمومی و پیش زمینه هایی است که مخاطب از شیوه زیستن انسان در دوره زمانی خاص در ذهن دارد. او با قیاس این پیش زمینه ها و اطلاعاتی که عکس مستند بدون جانبداری در اختیار او قرار می دهد به ساحت پیام و آگاهی در عکس مستند راه می باید.

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ هفدهم دي

  عکس برگزیده پاراالمپیک ۲۰۱۶

عنوان عکس برگزیده مسابقات پاراالمپیک ۲۰۱۶ ریو به عکاس ایرانی ابوالفضل امان الله تعلق گرفت. عکس با برخورداری از زاویه دید مسلط و ترکیب و لحظه مناسب ثبت شده – جدا از ارزش های خود به عنوان یک عکس ورزشی ممتاز – حاوی خصیصه هایی از ذات پاراالمپیک نیز هست: حالت پای بازیکن سمت راست بیانگر – یا نشان دهنده – نوعی از معلولیت است،...

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ سوم دي

  در هوای کلاس عکاسی

در کلاس هایم آخرین چیزی که درس می دهم عکاسی است و راستی مگر می شود عکاسی را یاد داد؟ عکاسی هنر قدرتمندی است که سادگی (و نه آسانی اش) آن را به هنری پیچیده تبدیل کرده است. آموزش تکنیک های عکاسی ، ابزارها، کارکرد و نوع استفاده از آن ها که ماحصلش چیزی به نام «عکس» نمی شود.

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ بيست و ششم آذر

  نگاهی به کتاب از خودت برایم بگو- ترجمه بابک زمانی

اگر شعر را اولین فعالیت زیباشناختی ذهن بدانیم، آن گاه تقابل و هم نشینی آن با عکاسی که ذاتا هنری بازنما است چه حاصلی خواهد داشت؟ آیا شعر و عکس با هم خویشاوندند؟ آیا ادراک و تمثیل غنی شعر از واقعیت با تصویرنمایی که عکاسی در نخستین کارکردهای خود به آن مشغول است و به این واسطه ادراک مخاطب را درباره واقعیت به چالش می کشد، شباهت و قرابت دارد؟

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ بيست و يکم آبان

  نقدی بر کتاب روی ماه خداوند را ببوس

نگاه مستور به آدم‌ها نگاهي سرشار از طراوت و حس نوع دوستي است. در آثار او اگر چه تيغ تيز نابرابري و بي‌عدالتي به سوي آدم‌هاي درمانده قصه نشانه مي‌رود، اما آنها را هرگز از سير و سلوك در طريق خاص خود باز نمي‌دارد. در واقع درماندگي آدم‌ها در آثار «مستور» پيش از هر چيز در تقابل با محيط پيرامون شان شكل مي‌گيرد. جهان پيرامون آدم‌ها در اين آثار دنيايي تلخ، گزنده و بي‌رحم است اين فضا بدون آن كه به «سياهي» بزند و يأس آور باشد اندوهناك است .

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ سي مهر

  نقدی بر کتاب تهران در بعد از ظهر

شمع روشن بر شمع خاموش بوسه‌اي زد و رفت (1) عنوان موقعیت مکانی و زمانی را شامل می شود و ذهن مخاطب را به فضا و زمانی خاص – ویژه – سوق می دهد؛ تهران (2) دهلیز تو در توی مرموز و پیچیده ای است که برای نویسنده محمل حسرت ها و فقدان های بسیار است. بغض های فرو خورده ای که از کف رفتن ساده ترین اصول اخلاقی و مناسبات اجتماعی را یادآور می شود.

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ هفتم آبان

  درباره‌ اسماعيل عباسی

معلمی کار اندوهباری است؛ جهت‌دهی و دنبال‌ کردن جمع بزرگی از بچه های مشتاق و علاقه‌مند و سپس تنها ماندن. چرا که این بچه‌ها یا می‌روند دنبال زندگی‌شان و روزهای کلاس برای‌شان به‌عنوان یک حافظه‌ي نوستالژیک باقی می‌ماند، یا جذب بازار کار حرفه‌ای می‌شوند و حسرت هنرشان را می‌خورند، و یا روانه‌ي جایی می‌شوند که قدر دانسته شوند.

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ سي مهر

  درباره گالری طراحان آزاد

اکنون که عمر حرفه گالری داری در ایران به مرز شصت و هفت سالگی می رسد، سخن گفتن از چند و چون گالری های ایران و مسیری که هر یک برای خود ترسیم کرده اند با مداقه بیشتری همراه است و می تواند خصیصه های این حرفه را متمایز سازد. تهران شهری است که در دو دهه اخیر بیشترین سهم را در افزایش و رونق حرفه گالری داری در خود دیده است، در بسیاری از کوچه ها یا محله های تهران، با گالری هایی برخورد می کنی که در سکوت و انزوای خود مشغول به فعالیت اند، شهرک های مهم تهران چند گالری را در دل خود می بینند، اما براستی کدام

تاريخ : جمعه ۱۳۹۵ نهم مهر
www.kiarangalaei.com
© 2023 All Rights Reserved. Kiarang Alaei | Development By : sinam